Apsolventsko veče sa Mr.M – Part I

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

 

Ćao svima! Dobrodošli u moj novi post!

Ovih dana dobijam dosta poruka na mrežama i moram priznati da sam dobio i par mailova sa molbom da napravim par postova sa temom Matursko/Apsolventsko veče.  Moram da priznam da ste mi zadali ozbiljan zadatak, jer jednostavno nije lako napraviti postove sa ovom temom. Ovaj post sam odlučio nazvati “Apsolventsko veče sa Mr.M” jer kao što sam rekao na početku, ovo će biti mala serija sačinjena od par postova u kojima ću vam pokazati neke moje preporuke. Matursko veče bilo da je u pitanju “Mala” ili “Velika” matura, za momka je bitno da odelo bude udobne i lagano i da bude u njegovoj omiljenoj boji. Kada malo taj momak “odraste” i dođe do Apsolventske večeri to je malo druga priča…

Ja sam osoba koja voli prvo sve da sazna i da vidim šta je sve aktuelno od boja i printova ove sezone (to je realno i moj “posao”). Kad sve te najnovije trendove “preletim” onda sam spreman za dalju akciju. Na kraju balade, ja sve to upakujem u moj stil i da ja jednostavno pronađem sebe u celoj toj priči. Potraga za prvom modnom kombinacijom nije bila laka, ali sam znao jedno da mora biti plave boje, to mi je bila neka zvezda vodilja.

Zapažanja…

Male zvezdice su išle naravno sa mamom (ona uvek ima glavnu reč!) totalno ih razumem kad nešto kažu da ne žele, ali majka uvek zna da odigra na onu čuvenu kartu “Ajde samo za maminu ljubav, probaj to! Videćeš da će ti se dopasti!”. To su finije mame :D, one malo nervoznije: ” (IME), dok si pod mojim krovom, i dok te ja hranim i školujem ima da bude kako ja kažem… Nakon tih reči nastaje prava tursko-španska serija, potok suza, prepiranje, ma svega. Možda to ovako deluje grubo, ali je to meni nekako bilo slatko, jer ne može te niko voleti kao majka. Teget boja jeste veoma lepa boja i pogodna je za sve vrste svečanih prilika, ali mlađe osobe jednostavno čini starijim, a to nekad nije dobro. Ja sam odlučio da vam pokažem kako možete biti u jednom mahu i elegantni i ležerni sa svetlo plavom bojom.

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

Pruge, pruge, pruge…

Pruge su detalj koji je uvek bio u trendu. Nema brenda, bilo da pričamo o brendovima masovne proizvodnje ili o luksuznim brendovima, uvek možete na njihovim odelima pronaći čuvene pruge. Osim što su interesantne oku, one mogu da pomognu punijim osobama da izgledaju mršavije i da prikriju svoje nedostatke. Takođe sam primetio da su odela poprilično skupa u Srbiji i da nemate nešto puno izbora što se tiče cene. Najjeftinija odela su oko 12.000 – 15.000 dinara, srednji cenovni rang je između 25.000-50.000 i naravno preko 50.000 su odela koja nose ime nekog luksuznog brenda…

Košulja

Naravno uz lepo odelo mora ići i odgovarajuća košulja. Kad razmislite košulja je veoma bitan detalj. Ona uvek mora da prati odelo! Primetio sam da dosta muškaraca ako kupuje odelo sa prugama ili sa nekim drugim detaljima se trude da nekako i košulja bude “ukrašena”… To vas molim da ne radite, igrati se sa detaljima je lepo, ali ne treba prelaziti granice… Ako je odelo već pojava za sebe onda se trudite da izaberete što jednostavniju košulju i naravno da pazite na boju!

Cipele ili Patike?

Do sada na našim prostorima se podrazumevalo da za svečane prilike treba da se obučeš kao da ideš na dodelu Oskara, sve ostalo je ispod svakog merila… Drago mi je što se vremena menjaju i muškarci sa naših prostora su počeli da nose patike u svečanim prilikama. Kad kažem patike, to nisu Air Max patike ili patike za trčanje već su to “Lifestyle” patike koje možete pronaći kod skoro svakog brenda. Lifestyle patike su neka kombinacija patike i cipele, tako da dobijate eleganciju i sportsku ležernost u jednim cipelama. Naravno, ko i dalje želi da nosi svečane cipele visokog sjaja, samo napred to je takođe uvek u trendu!

 

Ja se iskreno nadam da vam se dopala moja kombinacija i da ste uživali u današnjem postu. Potrudiću se u što kraćem vremenskom roku da objavim i drugi post da biste mogli da vidite i moj drugi predlog outfita za svečane prilike. Za sve vrste predloga, sugestija i pitanja možete me kontaktirati putem društvenih mreža. Sa velikim isčekivanjem očekujem vaše komentare.

Pozdrav,
mr.M

 

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

Prom night “king” – Part I

Hi, guys! Welcome back!

I hope you’re doing good and you’re ready for my new post. These days I’ve got a lot of messages on the social media and I have to admit I’ve also got a few emails with a request to make a couple of posts about Prom night. You gave me a serious task because it’s not easy to make posts with this topic. This post I have decided to call “Prom night with Mr.M” because as I said at the beginning, this will be a small series made up of a couple of posts where I will show you some of my recommendations.

Whether it’s High-school prom or “Big” Prom (after undergraduate studies), it’s very important for a young man to feel comfortable in his suit (or some other types of outfit) and to wear it in his favorite color. When a little guy “grows up” and comes to “Big” Prom it’s a little different story…

I am the person who loves to do research everything first and to see what’s new about the season colors and prints (this sounds like my job description). When I finish my first part of the job, I just know I’m ready for next step – shopping. Searching for the first outfit for this type of posts was not easy, but I knew one thing that suits must be blue, that was my first “mission”.

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

Stripes, stripes, stripes…

They are the detail that has always been in trend. There is no point in talking about brands of mass production or luxury brands. You can always find famous stripes in their collections. Except they are interesting, they can help people with excess weight to look skinny and to cover their disadvantages.

Shirt

Of course with a nice suit you must have and appropriate shirt. When you think about the shirt it’s very important to think about details on shirt or prints and model. She always has to follow the suit and of course silhouette of your body. I noticed that a lot of men buy the shirt with stripes or with some other details. They are struggling to do it right and to buy ideal one…  Please don’t play too much with the details. That is nice, but not necessary, sometimes people cross the border with their style wishes… If you choose to buy the unusual suit, then you try to find some simple shirt.

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

Elegant shoes or Sneakers?

Until now, it was assumed that for special occasions you have to dress like you are on the Red Carpet… I’m glad that times are over now and men have begun to wear sneakers for special occasions. When I say sneakers, I don’t think about Air Max or some sneakers for running. Those are “Lifestyle” sneakers that you can find them at any fashion brand. Lifestyle sneakers are some combination of shoes and sneakers, so you will get the elegance and sporty casual look in just one pair of shoes. Of course, who still wants to wear shiny elegant shoes, just do it! It’s always stylish and fashionable!

 

I hope you enjoyed my today’s post. For all suggestions and questions please contact me via social media. I am looking forward to hearing from you soon.

Best,
Mr.M

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

 

Moj prvi predlog za matursko, apsolventsko veče. Nadam se da će vam se dopasti! Vaš Mr.M

OUTFIT:

Sako – Blazer: Zara

Pantalone – Trousers: Zara

Košulja – Shirt: Zara

Patike – Sneakers: Moncler

Marko
Marko

EKONOMISTA, VEČITI SANJAR, A USPUT I BLOGER… Fashion - Lifestyle blogger from Serbia. I love to travel so you can also find some interesting travel posts on my blog. I love to meet new people, so let's connect!

2 Comments
  1. Cao Marko,

    Svidja mi se tvoja kombinacija, odelo je zaista je lepo. Pruge su uvek u modi, patike su fenomenalne! Jedna mala preporuka od mene. Nabaci malo koji kilogram, ali pazi posle i da ne izgledas kao stogramac. Veliki pozdrav 🙂

    Ana

  2. Odlična kombinacija! Svečano i klasika, a opet se izdvajaš u masi ☺ Većina bi se odlučila za cipele ali ove patike su puuun pogodak, daju tu dozu ležernost, a dopada mi se što nemaš kravatu, a pantalone su ????, sivo odelo ???? u masi tamnih ☺ oduševljena sam!

Leave a Reply

Your email address will not be published.