Classic & Elegant Spring: Red CH Jacket

 

Ćao svima!

 Praznici su nam opet tu, deca (a bogami i odrasli) se raduju Uskrsu. Zaposleni roditelji se raduju više neradnim danima i što će provesti više vremena sa svojom porodicom, dok oni malo mlađi se raduju ukrašavanju jaja. Mene je na primer fasciniralo kako se u Nemačkoj slavi Uskrs. Bake i deke u dosluhu sa roditeljima sakrivaju čokoladna jaja po kući i dvorištu i daju im mapu da tragaju za “skrivenim blagom”. Kada sam to čuo, verujte mi da mi je mnogo žao što sam omatorio i mojih 25 godina me sprečava da i ja proslavim Uskrs na taj način! 😀

Ovim putem svim pravoslavcima i katolicima bih želeo da čestitam Uskrs i da vam poželim sve najbolje. Čuo sam da je dobro da se na Veliku subotu uradi neko dobro delo, nadam se da ste danas nekom pomogli i učinili neko malo “čudo”. (Ja sam osoba koja se trudi da pomogne svima koliko može tokom cele godine, da me neko ne razume pogrešno.) 🙂

Ja sam rešio da moj današnji post bude u duhu ovog praznika pa je crvena boja dominantna. Na prvi pogled ova jakna vam izgleda obično, kao i svaka druga prolećna jakna koju ćete obući kad je vetrovito ili ako očekujete neki letnji pljusak, a i sami znate koliko je teško se obući u ovom prelaznom periodu…

 

Ova jakna je meni veoma draga, a takođe sam primetio da se veoma dopada ljudima iz mog okruženja, čak je i jedan gospodin u prolazu me pitao gde sam kupio jaknu. 🙂 To je moja uspomena iz Lisabona, i sasvim slučajno sam ušao u Carolina Herrera prodavnicu. Ova lepotica je bila u jednom uglu na vešalici i samo ona je ostala, toliko je bila lepa da se rasprodala jako brzo, i ja šta ću (proradio u meni čuveni srpski mentalitet) i daj i ja da osetim čari te jakne. Moram priznati da je nosim već 4. sezonu i da se jakna uopšte nije promenila, boja je i dalje kao prvog dana (i dalje ja i moji ukućani ne možemo da se usaglasimo oko boje, svako ima neku svoju definiciju….)Svi koji prate moj blog znaju da sam ja “Urbana Klasika” i da je to stil koji meni najbolje leži… Bele patike su vam već dobro poznate, prosto sam morao opet da ih obujem! 😀 Beli džins mene uvek asocira na leto i dobar provod (sve dok ne dođe u dodir sa sladoledom ili nekom prljavom klupom ;D) i ove fenomenalne farmerke možete pronaći u Zari.
Beli džins mene uvek asocira na leto i dobar provod (sve dok ne dođe u dodir sa sladoledom ili nekom prljavom klupom ;D) i ove fenomenalne farmerke možete pronaći u Zari.
 

Jedini detalj što “odudara” od ulične klasike su ove čarape koje sam dobio od mojih prijatelja – Happy Socks.

Stvarno imaju veliki izbor i za svačiji ukus, sve je tako šarenoliko i veselo, da nije ni čudo što su dobile takav naziv, pored čarapa ova kompanija u svojoj ponudi ima i donji veš tako da možete obradovati svog muškarca ili nežniju polovinu (nemam njihov donji veš, ali sam čuo preporuke od drugih ljudi da je stvarno dobar). Ja se iskreno nadam da vam se dopala moja kombinacija i da ste uživali u ovom postu.

Za sve vrste predloga, sugestija i pitanja možete me kontaktirati putem društvenih mreža. Sa velikim isčekivanjem očekujem vaše komentare.

Pozdrav,
mr.M

 

Hi, guys!

I hope you’re doing well. Have you finished all preparations for Easter? I can proudly say: YES! Happy Easter! I want you all the best! I’m doing this now because tomorrow I will not post anything. I decided for today’s post to bring some Easter spirit (in my country people mostly use red color for painting the eggs) so that’s why I have a red jacket in today outfit post. At first sight, this jacket looks very usual and simple, but when you see that shade of red you just feel that you must to have it! Many people asked me where I bought this jacket. This is my “memory” from Portugal… Ah, Lisbon… That trip was amazing! I hope I will visit Lisbon again this year, but I will write about that trip something more in next post. 🙂

 

Happy Socks for Happy Day

You know that I am the “Urban Classics” guy and it’s a style that I believe is the best for me… White sneakers you already know well from the last post, simply I wanted again to put them on! :DWhite jeans always reminds me on good summer vibe (until it comes into contact with ice cream or a dirty bench; D) and these fabulous jeans can be found in Zara.The only detail that “stands out” from street classics are these socks that I got from my friends – Happy Socks. They really have amazing socks, everything is so colourful and cheerful. I am sure you will find something!

I hope you enjoyed my today’s post. For all suggestions and questions please contact me via social media. I am looking forward to hearing from you soon.

Best,
mr.M

 

 

OUTFIT:
Jakna/Jacket: Carolina Herrera
Majica/T-Shirt: Prada
Farmerke/Jeans: Zara
Čarape/Socks: Happy Socks
Patike/Sneakers: Moncler via Beymen
Marko
Marko

EKONOMISTA, VEČITI SANJAR, A USPUT I BLOGER… Fashion - Lifestyle blogger from Serbia. I love to travel so you can also find some interesting travel posts on my blog. I love to meet new people, so let's connect!

6 Comments
 1. Iznova i iznova sve bolji! Divno si uklopio nešto što bi mi u glavi bilo nezamislivo da se može uopšte nositi u dnevnim kombinacijama (ove čarape) 🙂 u mojoj zamisli jedino za “po kući” ?? a na tebi fenomenalno uklopljene uz celu kombinaciju ? jedva čekam novi post ?već vidim još veći napredak ? puno pozdrava

  1. Drago mi je što Vam se dopadaju moji postovi. Čarape su potpuno neverovatne, na prvi pogled deluju malo teže za uklapanje, ali verujte mi da nisu! Još jednom hvala na komplimentima! 🙂
   Pozdrav,
   Marko

 2. Good thing I scrolled all the way down, that way I found the English version!
  I have not worn white jeans in almost 10 years. There are no white pregnancy pants, and with young children it’s not advisable. I’m in the process of regaining my regular size (or so I hope) and when I do I’ll fit in my white jeans again, yay! Wish me luck!

  1. Dear Tamara, every my outfit post is written on Serbian and English and some post are also in German language. 🙂
   Yeah, of course I will wish you luck because who wears white jeans looks just perfect!
   Best,
   Marko

 3. Hi! Its rare to see lifestyle/fashion bloggers! Fun to read about men fashion for once. I am not really into fashion but I know anything that is white is a no no unless its a white tshirt or a casual white summer dress. I love wearing red though. But honestly, I am happy that my husband is not into fashion either so I dont have that pression to always be stylish.

 4. Love your style and urban outfit! This red jacket and white sneakers are so stylish and cool! Love also Carolina Herrera and Moncler brand, it’s very nice that the brands also make something really great for men, not only for women.

Leave a Reply

Your email address will not be published.